I Viafree-serien «Maria og Edvard» forteller milliardærarving Maria Erken Høili at hun og ektemannen Edvard Erken Høili har tatt et aktivt valg om å slutte å drikke alkohol, skriver .  - Grunnen til dette var at jeg som mamma følte at jeg var et dårlig forbilde for barna med tanke på det å ta meg et glass vin på kvelden, eller å drikke alkohol foran dem. For oss ble det som å sende ut dårlige signaler. Jeg er diagnostisert med bipolar lidelse type 2, og det innebærer at jeg har et liv med opp- og nedturer mye hyppigere enn andre. Da jeg var i mine mest depressive faser drakk jeg gjerne to glass vin på kvelden for å roe nervene, noe som ikke er bra. Derfor tok Edvard og jeg valget om å avstå helt fra alkohol i ett år.For Maria og ektemannen ble året uten alkohol givende og lærerikt:- Opplevelsene med å dra på ferie uten barna, hvor man har drukket så mye at man ligger langflat og deretter våkner opp dagen derpå med hangover - for så å gjenta hele sulamitten - til å virkelig være til stede og oppleve mennesker og severdigheter, åpner opp en helt nye verden, sier hun.Selv om året helt uten alkohol er forbi sier Maria at hun nå er mer bevisst på alkoholinntaket.- Etter året som er gått tar jeg meg ett glass i ny og ne, men det blir som regel bare med det glasset. Jeg har det inntrykket av at unge i dag, slik jeg leser det i mediene, tar mer og mer avstand fra alkohol. Det synes jeg er bra, fordi at fokuset på tilstedeværelse og jobb svekkes når man drikker, forklarer hun.