<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Avfeier rykter om millionbud på supertraver

Travhesten Ferrari B.R. ble over natten verdenskjent etter å ha satt verdensrekord i mai. Lørdag er han klar for ny start på Sørlandets Travpark.

    Publisert 9. nov. 2017 kl. 09.59
    Oppdatert 9. nov. 2017 klokken 10.01
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 383 ord

    Verdensrekordholderen havnet på hele Trav-Europas lepper tidligere i år, og til NTB kunne en anonym kilde fortelle at det trolig ventet bud på opp mot 18 millioner kroner for fireåringen. Trener og kusk Per Oleg Midtfjeld avfeier imidlertid alle rykter om rekordstore bud.– Det har aldri kommet bud på Ferrari B.R., kun versert rykter om fantasipriser i avisene. Hesten har ikke blitt lagt ut for salg, og det kommer heller aldri til å skje, sier Midtfjeld til Equus.Verdien sank etter DerbySom kjent underpresterte Derby-favoritten såpass kraftig da det gjaldt som mest at han måtte kontrolleres en hel uke. Den medisinske konklusjonen ble akutt halskollaps.– Det snur fort i trav. Fra å ifølge ryktene være verdt millioner av kroner, til å plutselig ha en verdi som en vanlig hverdagshest, sier meriterte Midtfjeld.Han opplevde storhetstiden med Steinlager, verdensstjernen som vant Forus Open, Oslo Grand Prix, Elitloppet, Copenhagen Cup og Årjängs Stora Sprintlopp på én og samme sesong i 2005.Enorme avlsverdier?Onsdag ladet Ferrari B.R. opp til lørdagens løp på Sørlandets Travpark med å bli avlsgodkjent. Han havnet under kategorien «høy avlsverdi», den nest høyeste karakteren.– Avlsvurderingen bestemte vi oss for å ta for lenge siden. Det er mest for å ha alt av godkjenninger klart i tilfelle skader eller andre problemer. Uansett er det lite trolig at Ferarri B.R. skal bedekke neste år, sier Midtfjeld.– Hvilke verdier snakker man her om?– Jeg er ingen ekspert, men har fått bekreftet at morstammen hans er veldig bra. Hingstemarkedet er knalltøft. Se for eksempel på Steinlager. Selv om han vant det som kunne vinnes ble han aldri noen slager i avlen, derfor synes jeg ikke vi skal ha for store forhåpninger.– Blir Ferrari B.R. den neste store verdensstjernen?– Det er altfor tidlig å si noe om. Jeg kommer til å matche han i 5-årsløpene neste år for å herde han. For å kunne duge mot de beste behøver han å bli hardere i kroppen og hodet. Sammenlignet med Steinlager har han langt bedre teknikk, og innstillingen og konkurranseinstinktet er like bra. Klarer vi å gjøre de rette valgene fremover er jeg sikker på at Ferrari B.R. på sikt vil hevde seg i de aller største løpene, avrunder Midtfjeld.Han vil ikke utelukke at øyenstenen starter i Axel Jensens minneløp i neste uke eller Elitloppet og Oslo Grand Prix neste år.(©NTB)