Hegnar: - Vi ville tatt ut Northug selv om han var halvdød

Hegnar: - Vi ville tatt ut Northug selv om han var halvdød

«Skal vi i alvor utelukke skiløpere fra å stille opp fordi de har tjent penger og vunnet?», spør Trygve Hegnar.

Dette var Trygve Hegnars leder i Finansavisen torsdag 23. november 2017:Svensk presse er oppgitt over ledelsen i Norges Skiforbund. En Expressen-journalist sa følgende: «Vi lo av det først, for vi trodde det var en spøk, men nå virker det å stemme. Det er ren galskap. Dere har ti plasser, men har dere virkelig ti løpere som er bedre enn Northug? Det tror jeg ikke på» (TV 2).Det er blitt et nasjonalt og nordisk oppgjør fordi Petter Northug ikke er tatt ut på det norske laget som skal gå skirenn i Kuusamo denne helgen.Vi skal absolutt ikke vurdere om Petter Northug er bedre enn de som er tatt ut (det får være grenser), men vi registrerer at Norges Skiforbund varslet personalsak (er nå trukket) fordi Northug, i god gammel stil, spøkte og fleipet med ledelse og lagkamerater.Det er ikke mange ukene siden Petter Northug fleipet med alkoholforbruket (pris og volum) i Norges Idrettsforbund, men det var ikke helt vellykket med tanke på Northugs egen fyllekjøring og bilramponering i en rundkjøring for ikke så lenge siden.Vi skal selvfølgelig ikke henge oss opp i at alt bråket skyldes at Northug må vente halvannen uke på å gå renn (på Lillehammer), og at han var så syk at han ikke kunne delta i uttagningsrennet sist helg på Beitostølen.Med sine 13 VM-gull, to OL-gull og 38 enkeltseire i verdenscupen, er Petter Northug så unik at han nyter spesialprivilegier på alle områder. Han er for eksempel reklameplakat for Coop halve året og resten av året en del av Norges Skiforbunds sponsoropplegg, og han trener for seg selv.Spørsmålet er om dette er så spesielt at Northug også kan ta seg selv ut til herrelaget på bekostning av andre skiløpere. Mange mener ja.Den gamle langrennsløperen Anette Bøe sier at «jeg har troen på Petter. Av og til må det være en fordel å hete Petter Northug også.» Måsabjønner (noe gammelt det vokser mose på) sier hun om langrennsledelsen.Vi har litt sans for Bøes måte å se det på. Selv om Northug var syk og dårlig sist helg, kan han slå alle kommende helg. Den sjansen burde kanskje langrennsledelsen ta. Den samme ledelsen sier jo at Northug etter all sannsynlighet vil delta i OL i februar.Men det kan ikke være folkeavstemning om Petter Northug skal gå skirenn, og vi er absolutt ikke kvalifisert til å ta ut herrelaget (som ser voldsomt sterkt ut).Det blir imidlertid helt komisk når Dagbladets sportsredaktør, Esten O. Sæther, i NRK Dagsrevyen, etter å ha innrømmet at Northug ikke ville vært noe bedre enn de norske som er i Kuusamo, sier følgende: «Petter har tjent millioner på denne idretten sin i årevis, så det er ikke synd på ham. Det går ikke an å fremstille ham som noe offer. I årevis så har vi ment at vi har vunnet for mange gull i langrenn. Vi vinner for mye. Det er problemet i sporten. Hvorfor i all verden er vi nødt til å vinne alt dette? Det holder i massevis det vi gjør. Om vi går glipp av et eller annet. Hva så?»Det er kanskje for mye når Petter Northug vant fire VM-gull i Falun i 2015 (det er ikke så veldig lenge siden), men skal vi i alvor utelukke skiløpere fra å stille opp fordi de har tjent penger og vunnet?Kanskje er denne Sæther en riktig moroklump som driver gjøn med oss, men fortsatt er det vel slik at det gjelder å vinne i langrennssporet.I ren irritasjon ville vi tatt ut Petter Northug selv om han var halvdød.Måsabjønner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også