Hevder Northug vrakes til verdenscupåpning

Petter Northug får ikke bli med til verdenscupåpningen i finske Ruka førstkommende helg. Det erfarer VG.Emil Iversen, Johannes Høsflot Klæbo, Martin Johnsrud Sundby, Pål Golberg og Finn Hågen Krogh var forhåndsuttatt. Hvem som fyller opp de siste fem plassene blir ikke offentliggjort før mandag ettermiddag, men etter det VG kjenner til er ikke Petter Northugs navn på den listen.Søndag kveld skriver avisen at Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund, Didrik Tønseth, Sondre Turvoll Fossli og Eirik Brandsdal får de resterende plassene til minitouren i Finland.Uttaket er basert på resultater fra den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen, der Northug sto over på grunn av sykdom. Skistjernen er imidlertid friskmeldt og tilbake i trening.Det har ikke lyktes avisen å få kommentar fra verken Northugs trener Stig Rune Kveen eller landslagssjef Vidar Løfshus.Verdenscupåpningen i Ruka starter med klassisk sprint fredag, 15 kilometer intervallstart lørdag og avsluttes med jaktstart søndag.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også