Klæbo gir blaffen i Northugs stunt

Johannes Høsflot Klæbo (21) vil ikke si for mye om Petter Northugs stunt på sosiale medier den siste uken.

Han sier at viraken i etterkant av Beito-helgen ikke har påvirket ham i det hele tatt.Mens Klæbo er favoritt til å vinne sprinten under den første av tre etapper i Rukas minitour fredag, ble ikke Northug funnet god nok av ledelsen i Norges Skiforbund.– Det har ikke påvirket med en verdens ting. Jeg har fokus på mine ting. Vi reiste hit på onsdag, og vi har hatt en fin reise og en god dag i dag.– Du er ganske god på Instagram selv. Synes du Northug er morsom på sosiale medier?– Det er det opp til hver enkelt å bedømme. For min del har jeg ikke tenkt på det akkurat nå. Jeg har bare fokus på det som skje til helgen. For meg er det viktig å ikke bruke energi på slike ting, for da går det ut over det som skal skje i helgen.SpentKlæbo åpnet med 1.- og 2.-plass på Beitostølen sist helg. På sprinten var han suveren. På 15-kilometeren ble han kun slått av Martin Johnsrud Sundby.Mens han ikke var med i Ruka sist vinter, var Beito blant en av fire utvalgte storstjerner som fikk være med under torsdagens åpningspressekonferanse i regi av Det internasjonale skiforbundet (FIS).– Det er stort å få muligheten til å være med dette. Det er noe som henger høyt, og det er en annen situasjon enn det var sist år. Det har vi vært klar over en stund. Men jeg synes at jeg løste det bra med alt det som var rundt på Beitostølen, og det satser jeg på at jeg skal klare denne helgen også.ForventningHva forventer du?– Jeg håper at jeg kan fortsette å gå fort på ski og at jeg kan være med å kjempe helt oppi der. Det er det som er målet.– Blir det nedtur om du ikke havner på pallen i dag?– Det spørs helt hvordan løpet utvikler seg. Jeg står ikke på startstreken og tenker at jeg må på pallen. Det viktige er å gjøre mine arbeidsoppgaver. Det er en kort sprintløype, og det blir beinflyging opp den siste bakken. Dette blir et bikkjeslagsmål. Jeg håper at jeg er i bra slag. Det er en viktig helg.– Du skulle ikke ha ønsket deg Petter Northug på startstrek også i en løype som avsluttes med en motbakke som bør passe deg godt?– Nå er det de som er på startstrek som er her. Jeg tenker ikke på hvem som ikke er. Hadde jeg tenkt på alt annet ville jeg nok ha gått feil vei.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også