Løfshus garanterer Northug plass

Petter Northug må prestere på Beitostølen for å få gå verdenscupåpningen. Men på Lillehammer helgen etter får han gå selv om han ikke kommer til start i helgen.

Landslaget stilte til pressetreff på Beitostølen onsdag, men det alle lurte på var formen til mannen som ennå ikke har dukket opp.Petter Northug reiste hjem før start i sin planlagte sesongåpning i Bruksvallarna, nå går ryktene om at han heller ikke blir klar til åpningen på Beitostølen til helgen.Landslagssjef Vidar Løfshus kjenner ikke til ryktene, og regner med Northug blir å se i løypene.Følte seg kvikk– Jeg snakket med Stig Rune (Kveen) på mandag og da hadde Petter vært ute en tur og jogget og følt det gikk riktig vei. Han har sagt at han har følt seg kvikk denne uken, men jeg skal sende ham en melding snart, sier Løfshus.Han kunne også gi Northug to gode nyheter. Det oppsiktsvekkende uttaket av Finn-Hågen Krogh på ankeretappen på stafettlaget i OL fra landslagstrener Tor Arne Hetland sist måned, står ikke fast.– Ut fra det som skjedde i fjor er Finn-Hågen den beste kandidaten. Men når vi kommer til OL, er det den som er best da som kommer til å gå den siste etappen.Northug er også garantert å få starte den andre verdenscuphelgen på Lillehammer.– Petter blir tatt ut som en av de 15 løperne til Lillehammer. Det kan jeg garantere. Skal han få gå i Ruka må han prestere her på Beitostølen. Vi har en god dialog med Petter rundt det som skal skje i helga. Petter drar ikke til Ruka om han ikke føler det er riktig for ham, sier Løfshus.Utsatte avreiseIfølge Adressa har Northug utsatt avreisen til fjellbygda. Han skulle egentlig ha ankommet Beitostølen tirsdag, så ble det utsatt til onsdag, men nå dukker han ikke opp før torsdag.– Petter har ikke noe oppmøtetidspunkt på Beitostølen, sier Stig Rune Kveen til avisen, og avviser at det ligger noe dramatikk bak valget.Vidar Løfshus tok onsdag ut fem løpere av hvert kjønn til verdenscupåpningen. Pål Golberg, Emil Iversen, Finn-Hågen Krogh, Martin Johnsrud Sundby og Johannes Høsflot Klæbo har fått klarsignal.Det samme har Heidi Weng, Maiken Caspersen Falla, Marit Bjørgen, Kathrine Harsem og Ingvild Flugstad Østberg blant kvinnene.Ytterligere fem løpere av hvert kjønn blir tatt ut mandag.(©NTB)

petter northug
vidar løfshus
langrenn
sport
Nyheter