Skiforbundet åpner personalsak mot Petter Northug

Petter Northugs raljering med landslagsledelsen i langrenn behandles nå internt i Norges Skiforbund.

Dette bekrefter Gro Eide, medieansvarlig for langrenn i Skiforbundet.– Dette er en sak som vi håndterer internt og direkte med Petter Northug. Personalsak i denne sammenhengen betyr at vi følger opp dette internt, skriver hun i en SMS til NTB.Instagram-harselasPetter Northug tok mandag kveld til sosiale medier i etterkant av at han ble vraket fra verdenscupåpningen i finske Ruka. På bildedelingstjenesten Instagram la Northug ut et bilde av landslagssjef Vidar Løfshus og landslagstrener Tor Arne Hetland, akkompagnert av en fiktiv dialog. Northug har forfattet dialogen slik:Løfshus: «Vi tar vel ikke med Northug til Ruka?»Hetland: «Selvfølgelig ikke, vi må prioritere medaljegarantister i OL-sesongen. Kjør inn Golberg, Krüger, Holund, Tønseth, Fossli og Brandsdal. Mesterskapsløpere med X-faktor».Løfshus: «Og vi får ikke pes i media?»Hetland: «Seff ikke. Papa Esten O. i Dagbladet kommer til å backe oss».– HumorFlere har reagert både på den fiktive dialogen mellom skilederne, og at Northug nevner flere løpere som ble prioritert foran ham. Trønderens manager, Are Sørum Langås, beskriver det hele som humor.– Dette er humor i kampen hete. Petter har selvfølgelig ingen negative tanker om sine lagkamerater, sier Langås til NTB og fortsetter:– Petter bruker mye humor og selvironi, og jeg tror de andre gutta på laget tar dette med et smil. De har selv illustrert god takhøyde på egne kontoer i sosiale medier.Northugs omdiskuterte Instagram-melding var tirsdag ikke slettet.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også