Petter Northug jr. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sverige takker Norge for vrakingen av Northug

Det ligger an til at Petter Northug blir vraket til verdenscupåpningen. Expressen-kommentator Tomas Pettersson mener det er å gi Norges rivaler en fordel.– Det er bare for (Calle) Halfvarsson, (Dario) Cologna, (Sergej) Ustjugov og de andre å sende en varm takk til Tor Arne Hetland. Uten Petter Northug blir jo alt betydelig lettere for dem i Kuusamo, sier Pettersson til TV 2.Søndag kveld erfarte VG at Northug ikke er blant de fem løperne som tar de siste plassene i uttaket til verdenscuppremieren i finske Ruka. Det vil i så fall ikke være en stor overraskelse.Landslagstrener Tor Arne Hetland og landslagssjef Vidar Løfshus hadde på forhånd varslet at Northug måtte prestere på Beitostølen i helgen, men 31-åringen møtte aldri opp til sesongåpningen på grunn av sykdom.Nå er han frisk igjen, men det hjelper trolig fint lite.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også