«Bob hund» til Høyesterett

Høyesterett skal behandle saken til hunden Bob. – Dette betyr nytt håp for Bob og for hunders rettssikkerhet i Norge, sier dyrerettighetsorganisasjonen NOAH.

I to år har hunden Bob hatt en dødsdom hengende over seg etter at han i september 2015 oppførte seg truende mot flere forbipasserende på Grønland i Oslo, der han sto fastbundet. En jente ble påført blåmerker og riftskader, og en mann fikk bitemerker i buksa, ifølge kjennelsen fra Borgarting lagmannsrett.I oktober fastslo lagmannsretten at hunden skal avlives, men nå har Høyesterett besluttet å behandle saken. Dyrerettighetsorganisasjonen NOAH har engasjert seg sterkt i saken og gleder seg over at Høyesterett skal behandle den.– Bobs sak har en viktig prinsipiell side, og det er derfor NOAH har gått inn som partshjelper i denne saken, sier NOAH-leder Siri Martinsen.– Nå er vi mange som håper på et positivt utfall for Bob, og dermed for alle hunders rettssikkerhet, legger hun til.Bob, som er halvt bokser og en blanding av schæfer og rottweiler, har vært på en kennel siden høsten 2015.(©NTB)