Klementin eller mandarin?

I november og desember skal hver og en av oss spise nesten fem kilo klementiner. Eller var det mandariner?

Advents- og juletiden er høysesong for klemtinsalget i norske dagligvarebutikker. Coop venter å selge hele 4000 tonn i tiden frem mot jul. Men hvorvidt den oransje frukten heter klemetin eller mandarin, forvirrer mange kunder. Atle Alexander Olsen, kategorisjef for frukt og grønt i Coop Norge, oppklarer:- At det ikke finnes mandariner å få kjøpt i Norge, slik mange mener, stemmer ikke. Særlig sommeren er sesong for mandariner, men til jul er det i hovedsak klementiner som selges. Klementiner har som regel ikke steiner og er lettere å skrelle enn mandariner, forklarer han.Han tror det er mange grunner til at klementiner har etablert seg som en veldig populær frukt.- Det er en frukt som både store og små liker, og mange butikker har gjort det enkelt å ta med seg en pose klementiner. I tillegg til at smaken er god er det en sunn frukt. Noen få klementiner om dagen dekker dagsbehovet for C-vitaminer. Så disse kan spises med god samvittighet ut året, sier Olsen.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker