Magnus Carlsen tok VM-gullet i lynsjakk

Magnus Carlsen er verdensmester i lynsjakk for tredje gang i karrieren. Det ble klart etter lørdagens nest siste runde i Riyadh.

Magnus Carlsen. Foto: Scanpix

27-åringen vant lynsjakk-VM også i 2009 og 2014. I fjor måtte han nøye seg med sølvet etter å ha endt à poeng med Sergej Karjakin. Lørdag fikk Carlsen sin revansj.Karjakin ledet mesterskapet etter fredagens partier, men russeren ble jekket ned etter Carlsens fenomenale lørdagsrekke. Han vant åtte av ni partier, mens det siste endte med remis. Den seiersformen klarte ikke Karjakin å holde tritt med.Russeren spilte mye remis på avslutningsdagen, og han måtte se gullet definitivt glippe da han røk i nest siste parti mot Levon Aronian.Med ett parti igjen leder Carlsen med 15,5 poeng. Det skiller to poeng ned til Karjakin på sølvplass.Før lørdagens partier lå Carlsen på 20.-plass og var to poeng bak Karjakin.Gullet er en solid opptur for Carlsen etter et år der han ikke har vist seg fram på sitt aller beste. I hurtigsjakk-VM glapp gullet i siste parti, og han ble bare nummer fem.Carlsen har også vunnet tre VM-gull i klassisk sjakk. Der har han vært regjerende mester siden 2013.(©NTB)

magnus carlsen
Nyheter