Snøvær skaper kaotiske kjøreforhold

Foto: Scanpix

Snøvær og glatte veier har torsdag resultert i en rekke ulykker og redusert framkommelighet. Nå kan den også påvirke flytrafikken. Det er ventet opp mot 20 centimeter snø på Østlandet torsdag, noe som har rukket å gi vanskelige kjøreforhold flere steder i landet.Torsdag formiddag var det kaos i romerikstrafikken. En buss sto fast på tvers av Gjerdrumsvegen på Kløfta, og blokkerte for trafikk, skriver Romerikes Blad . Litt senere kolliderte to biler front mot front på Fetveien ved Løkenåsen. Fire personer ble sendt til Ahus for legesjekk, men det er ikke meldt om alvorlige personskader.En buss og en personbil kolliderte på fylkesvei 818 i Marker i Østfold. Det var glatt på veien da ulykken skjedde. Fire personer satt i personbilen som kolliderte med en buss ved Kallak i Marker. Ifølge politiet er to av personene kritisk skadd. Ifølge VG er et barn og en tenåring bevisstløse.– En luftambulanse har landet. Det var også noen passasjerer i bussen, men de er ikke skadd. Ulykken er alvorlig, sier operasjonsleder Runar Eriksen i Øst politidistrikt til NTB.Glatte veierPå E6 ved Ringebu kjørte en bilist ut av veien torsdag ettermiddag. Nødetater har blitt sendt ut. I Hå kommune i Rogaland har en traktor kjørt i autovernet og veltet. Det er ikke meldt om personskader, men det er redusert framkommelighet på veien.Ved Fagernes i Oppland har enda en bilist kjørt ut av veien. Heller ikke her er det meldt om personskader, men bilisten kjørte på sommerdekk. Bilistens førerkort er beslaglagt og personen vil anmeldes for forholdet.Ved Akerselva i Oslo holdt en bil på å trille ut i elva. Fører fikk satt på håndbrekket slik at bremsene holdt bilen på land. Politiet advarer mot glatte småveier og parkeringsplasser i hovedstadsområdet.

Nyheter