Sterke reaksjoner mot RBKs Dubai-tur

Etter interne diskusjoner på styrenivå har Rosenborg besluttet å dra på treningsleir til Dubai. Det har fått supporterne til å reagere kraftig.

– Det var en sak for Malmö i fjor, og det har vært en sak for oss nå. Det har vært interne diskusjoner, sier Stig Inge Bjørnebye til Adresseavisen .– Så har vi gjort våre grundige sjekker med norske myndigheter, og også det norske konsulatet der nede. Vi har videre vurdert det å være til stede i Dubai kontra en uteblivelse. Vi mener at uteblivelse ikke vil gjøre ting bedre, sett opp mot at vi får oppleve staten og se den selv. RBK har et klart verdisett, det gir vi ikke avkall på. Men konklusjonen er at det er «innafor» å dra, fortsetter Bjørnebye.Dubai er den største byen i De forente arabiske emirater. Landet har vært gjenstand for kritikk blant annet for hvordan kvinnelige voldsofre behandles og forbudet mot homofili. Forrige vinter droppet Malmö sin treningsleir i emiratet etter en storm fra supporterne. Nå skjer det samme i Trondheim.– Dette hadde vi ikke forventet av Rosenborg, vi syns det er begredelig. Å legge en treningsleir til et land som er så uglesett og etter hvert tydelig belyst som Dubai, er rett og slett forkastelig. Det sier talsperson Espen Viken i supporterklubben Kjernen til NRK .På supporterklubbens nettsider oppfordres det til at RBK må skifte mening umiddelbart og «avlyse denne skammelige turen».Styreleder Ivar Koteng sier han var en av dem som stilte spørsmål ved treningsleiren, og at etter diskusjoner tvilte styret seg fram til et ja.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også