Tre norske OL-håp dropper EM

Verken Håvard Lorentzen, Sverre Lunde Pedersen eller de andre norske toppløperne blir med til EM på skøyter i Russland over nyttår.

Det er klart etter at Norges Skøyteforbund mandag presenterte uttaket til EM enkeltdistanser.Navn som Pedersen, Lorentzen, Håvard og Hege Bøkko, Allan Dahl Johansson og Ida Njåtun er ikke med i oversikten. Norge sender med andre ord en «B-tropp» til mesterskapet i russiske Kolomna.Årsaken er at de nevnte løperne står over EM for å forberede seg best mulig til OL, der første skøyteløp i Pyeongchang går 10. februar.OL-troppen er ikke tatt ut ennå, men det er grunn til å tro at løperne som står over EM, allerede har prestert godt nok til å være sikret OL-plass.Dette er EM-troppen:Kvinner: Sofie Karoline Haugen (Sandefjord), Camilla Lund (Leinstrand), Rikke Jeppsson (Nesodden), Martine Ripsrud (Stange), Anne Gulbrandsen (Eidsvold).Menn: Henrik Fagerli Rukke (Hol), Bjørn Magnussen (Falken), Johann Jørgen Sæves (Båstad), Magnus Bakken Haugli (Jevnaker), Runar Njåtun Krøyer (Asker), Fredrik van der Horst (Tønsberg Turn), Hallgeir Engebråten (Nord-Odal).EM enkeltdistanser i Kolomna arrangeres fra 5. til 7. januar.(©NTB)