Adresseavisen: Syk Northug dropper Planica-renn

Petter Northug er ikke kvitt sykdommen som tvang ham til å stå over ski-NM.

Dermed reiser han heller ikke til Planica kommende helg, melder Adresseavisen.Northug ble forkjølet i etterkant av Skandinavisk Cup-rennet i svenske Piteå for en drøy uke siden. Det medførte at han ikke kunne stille til start i de viktige NM-rennene på Gåsbu i helgen.Nå skal det ifølge Adresseavisen være klart at Northug også går glipp av verdenscuprennet i Planica. Sprintrennet i den slovenske skimetropolen er trønderens siste sjanse til å kvalifisere seg til OL i Pyeongchang.Northug har frist på seg til onsdag med å gi Norges Skiforbund beskjed om han går rennet i Slovenia eller ikke.Så sent som mandag bekreftet Northug-trener Stig Rune Kveen at skistjernen fortsatt ikke var hundre prosent frisk etter forkjølelsen, men hevdet at det var bedring å spore.– Det er usikkert om han kan delta i Planica. Vi håper at det løsner innen kort tid slik at han får sjekket kroppen på trening før eventuell avreise til Slovenia, sa landslagssjef Vidar Løfshus.Northugs sjanse til OL-billett har ligget i en god sprint i Planica. Aller helst bør han være på pallen.– Han må gå sprinten i Planica neste helg om skal ha mulighet til en OL-plass i sprint. Jeg håper virkelig han stiller, sa sprintlandslagstrener Arild Monsen under NM.Nå tyder alt på at Northug ikke blir å se under OL i Pyeongchang.Medaljegrossisten har en fullstendig mislykket sesong bak seg. Lite har fungert og gjentakende sykdomsproblemer har også skapt skjær i sjøen.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også