Klæbo vant pris - hyllet Northug med egen caps

Langrennskometen Johannes Høsflot Klæbo ble «Årets gjennombrudd» under Idrettsgallaen 2018. I takketalen gratulerte han Petter Northug med dagen på sitt vis.

Olsen, Geir

Johannes Høsflot Klæbo kom fra intet og herjet med langrennseliten forrige sesong. I OL-sesongen har han hevet seg ytterligere, og han er favoritt til å ta flere gull under lekene i Sør-Korea.- Å få stå her og få en pris er uvirkelig. Tusen takk til juryen. Da er tiden inne for å takke dem som fortjener det. Jeg må starte med altmuligmann morfar. Uten ham hadde jeg ikke stått her i dag. Jeg må også takke Arild Monsen og Norges Skiforbund som lar oss drive på som vi vil, sa Klæbo etter å ha mottatt prisen, før han viste hvem han vil gå lagsprint med under OL.- Det er en til som jeg kunne tenkt meg å rette en liten takk til. Det er en som har inspirert meg i mange år, og som har vist at han kan gå fort på ski. Jeg håper at vi kan gå sammen i en OL-sprint, eller OL-stafett, fortsatte prisvinneren.- Gratulerer med dagen, Petter (Northug), sa Klæbo mens han tok på seg en rød skyggelue med teksten: «Make Northug Great Again». Petter Northug fylte 32 år lørdag.Northug takket for hilsenen på sin Facebook-side.- Takk for bursdagshilsenen, Johannes! Og grattis med pris på Idrettsgallaen! Vi sees på teamsprinten i OL!, skrev langrennsstjernen.Unggutten Klæbo står over Tour de Ski for å lade opp til OL på egen hånd. Northug ville gå touren, men ble vraket.Espen Andersen (kombinert), Susanne Andersen (sykkel), Felix Baldauf (bryting), Sander Berge (fotball) og Håvard Holmefjord Lorentzen (skøyter) var også nominert til prisen for «Årets gjennombrudd».

johannes høsflot klæbo
idrett
Nyheter