Nord-Korea trolig til vinter-OL

Nord-Korea «kommer sannsynligvis» til å delta i vinter-OL i nabolandet Sør-Korea i februar, ifølge det japanske nyhetsbyrået Kyodo.

Nord-Koreas IOC-delegat Chang Ung sier dette på denne internasjonale flyplassen i Beijing etter ankomst fra hjemlandets hovedstad Pyongyang. Ifølge Kyodo kan han være på vei til Sveits.Antydningen om OL-deltakelse kommer få dager etter at Nord-Koreas leder i sin nyttårstale snakket om mulig deltakelse i vinterlekene og uttrykte et ønske om et fredfylt OL i Pyeongchang i nabolandet i sør.Siden nyttår har Sør-Korea invitert nordkoreanerne til høynivåsamtaler, og Nord-Korea har takket ja. Samtalene skal holdes i grensebyen Panmunjom 9. januar. I tillegg til OL-deltakelse skal landene diskutere andre spørsmål av felles interesse.(©NTB)

pyeongchang-ol
nord-korea
Nyheter