Northug har tjent 50 millioner på Coop - nå kan det være over

Strengere regler og sviktende resultater for Petter Northug kan bety slutten for privatsatsingen med Coop.

Onsdag ble det klart det alle ventet på; Petter Northug ble ikke tatt ut til Norges tropp til OL. Petter Northugs (32) avtale med hovedsponsor Coop går ut denne våren, etter det som ser ut til å bli nok en mislykket sesong. Nå er hovedsponsoren usikker på tiden videre, ifølge DN. Årsaken skal være strengere sponsorregler, og overfor DN gjør handelskjeden det klart at den ikke vil bryte noen regler for å finansiere videre Northug-satsing. Coop har på sine fem år som hovedsponsor signert avtaler med Northug for opptil 11 millioner kroner årlig. Etter at Northug ble kongen av Falun i 2015 da han stakk av med hele fire gull under VM, har han derimot kun stått på pallen én eneste gang på sine siste 43 forsøk.- Det er noe som har sviktet på veien der. Det er ikke tvil om det, sier landslagssjef Vidar Løfshus, til avisen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også