Northug-leiren i ferd med å gi opp OL

En syk Petter Northug kommer ikke til start i Planica. Teamet rundt den tidligere langrennskongen tror OL ryker.

– Vi er innforstått med at OL ryker nå som han i tillegg må kaste inn håndkleet i Planica etter den siste sykdomsperioden, sier Northug-trener Stig Rune Kveen.Landslagssjef Vidar Løfshus sier imidlertid i en pressemelding fra Norges Skiforbund at OL-døra ikke er helt lukket.– Det er fortsatt en åpning for at vi skjønnsmessig kan vurdere Petter inn (i OL-troppen), lyder det fra Løfshus.Dermed er ikke siste ord i OL-sagaen rundt Northug sagt.– Jeg tenker at vi får snakke med Vidar om hva han mener med det utspillet. Jeg tenker umiddelbart at det å skjønne seg inn til en reservert plass i OL er lite aktuelt, men vi skal prate med Vidar om det, sier Kveen til NTB.– Jeg sier ikke at det ikke er aktuelt å ta en slik plass, men vi må ta en dialog med Vidar, og ikke minst må Petter bli 100 prosent frisk. Det er stor bedring i forkjølelsen, men hosten sitter dypt i brystet. Det er bedring, men han kan ikke trene normalt. Han trener inne og rolig, og han rører seg skånsomt. Skirenn lørdag er for tidlig, fortsetter Northugs trener.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også