Petter Northug er ute

Petter Northug sliter med en forkjølelse og kommer ikke til start på torsdagens NM-sprint på Gåsbu.

Northug gikk Skandinavisk Cup-renn i Piteå i helgen, men mislyktes fullstendig. 48.-plass, slått med over fem minutter av teten, ble fasiten. Etter konkurransen i Sverige ble han forkjølet.– Petter har vært forkjølet siden Piteå og må dessverre stå over sprinten under NM på Gåsbu torsdag, sier trener Stig Rune Kveen.– Han fikk symptomene natt til mandag, så vi får håpe at det slipper slik at han går én distanse i NM. Det som gjelder framover nå er ro og hvile. Føler han seg frisk nok, så reiser han til Hamar og NM, sier Kveen til NTB.Strek i regningen– Dette er vel en ny strek i regningen med tanke på OL for Northug?– Det er selvsagt skikkelig kjedelig at han har én mulighet mindre til å kvalifisere seg til OL, men nå gjelder det å bli frisk igjen, sier Kveen.Han vedgår at Northugs OL-sjanser er svekket som følge av at NM-sprinten går fløyten.Sykdomsproblemene kommer svært ubeleilig for Petter Northug. Trønderen har kniven på strupen dersom han skal klare å sikre seg plass i den norske troppen til OL i Pyeongchang.Sprinten på Gåsbu var i så måte ansett for å være svært viktig.Landslagsledelsen med landslagstrener Tor Arne Hetland i spissen har gitt klar beskjed om at medaljegrossisten må prestere i NM eller under neste helgs verdenscuprenn i sprint i Planica dersom han skal være med i diskusjonen.Skulle hele NM vise seg å gå fløyten, har Northug kun én mulighet igjen til å sikre seg OL-billett. Den kommer i Slovenia om en drøy uke.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også