Bookmaker: 90 prosent sjanse for tidenes norske OL

Rekorder står for fall.

Vinter-OL i Pyeongchang starter fredag denne uken, og det mangler ikke akkurat på norske gullfavoritter.Unibet har nå hele 19 øvelser der Norge har en gullfavoritt, det vil si utøveren eller laget med lavest odds på å vinne øvelsen.- Spillere over hele Europa har klokkertro på norske gull. Da vi åpnet for oddsspill på OL i fjor høst, mente våre eksperter at det var 50/50 sjanse for 13 eller flere gullmedaljer. Når tipperne har fått si sitt, sier oddsen at det er nesten 60 prosent sjanse for 14 gull eller mer, sier PR-manager Steffen Løvholen i Unibet Norge i en pressemelding Hegnar.no har fått tilgang til.Disse er gullfavoritterIndividuelt er gullfavorittene Aksel Lund Svindal (super-G), Øystein Braaten (slopestyle), Marit Bjørgen (skiathlon og 30 kilometer fellesstart), Johannes Høsflot Klæbo (skiathlon, klassisk sprint og 50 kilometer fellesstart), Maren Lundby (hopp, normal bakke), Johannes Thingnes Bø (10 kilometer sprint, 12,5 kilometer jaktstart og 15 kilometer fellesstart).Oddsen er aller lavest på at Høsflot Klæbo tar sprinten (1,20 i odds), at Marit Bjørgen vinner 30 kilometer fellesstart (1,60) og at Aksel Lund Svindal går til topps i super-G (1,60).Blant lagøvelser er vi gullfavoritter i alle fire langrennsstafetter (sprint/langløp, herrer/kvinner), to av skiskytterstafettene (mixed, herrer), i tillegg til kombinertstafetten og laghoppkonkurransen. På kvinnestafetten i langrenn (langløp) får du ikke mer enn 1,15 i gullodds. På herrestafettene i langrenn (både sprint og langløp) får du 1,35 ganger pengene tilbake hvis de norske fargene seirer.- I tillegg til de 19 potensielle gullmedaljene, har vi 24 andre klare medaljekandidater. Det betyr at norske utøvere eller lag er blant de tre i hver enkelt øvelse med lavest odds hele 43 ganger. Det er selvfølgelig ikke sannsynlig at vi tar alle gullmedaljene der en nordmann er favoritt, eller alle medaljene der norske utøvere er blant de tre mest sannsynlige vinnerne, men ingen andre land har så mange medaljekandidater, sier Løvholen.- Rekordene vil falleNorge har altså 19 gullfavoritter og 43 medaljefavoritter. Men ikke alle vil innfri.- Enkelt forklart vinner favorittene 70-75 prosent av gangene. Så når Norge har 19 gullmedaljefavoritter, tilsvarer det omtrent 14 gullmedaljer. Det som uansett er klart, er at det er overveiende sannsynlig at vi setter ny rekord i medaljer av alle valører, forklarer Løvholen.Norge tippes ikke overraskende også som beste nasjon, foran Tyskland.- I 2014 hadde vi 11 gull og totalt 26 medaljer, og det var Norges beste OL gjennom tidene. Sjansen for at vi ikke slår begge disse tallene er under 10 prosent. Det betyr altså at sjansen for nye norske rekorder er over 90 prosent. Det bør være mulig å leve med, avslutter han.

pyeongchang-ol
aksel lund svindal
marit bjørgen
johannes høsflot klæbo
unibet
Nyheter