Da Robert Johansson landet på 136 meter var det etterlengtede OL-gullet i boks.Landslagssjef Alexander Stöckl tok til tårene på trenertribunen. 22,8 poeng skilte ned til Tyskland, mens Polen knep bronsen.Laggullet var det Stöckl og hopperne ønsket seg aller mest før OL i Pyeongchang.I storbakken i Alpensia-anlegget ble drømmen oppfylt mandag.– Det var råttDaniel-André Tande hoppet Norge rett i tet i 1. omgang med 136 meter. Med 140,5 meter i finaleomgangen sørget Kongsberg-hopperen for at Norge virkelig fikk et forsprang. Etter Tandes andre hopp skilte 15,8 poeng ned til Tyskland.– Det ekstremt deilig å kjøre utover sletta etter det hoppet, strålte Tande på TVNorge.Andreas Stjernen økte luken i begge omganger. Da han landet på 135,5 meter i finaleomgangen, ga Sprova-hopperen Norge en luke på hele 28,5 poeng ned til Polen.– Det var rått. Det kjentes ut som et veldig godt hopp, sa Stjernen om sitt svev i finaleomgangen.Johann André Forfang, sølvvinner i normalbakken, lyktes ikke helt i lagkonkurransen med sine hopp på 132,5 og 132 meter. Han kunne likevel sende ut Robert Johansson med en klar ledelse.Tre Johansson-medaljerOg da verken Andreas Wellinger eller Kamil Stoch slo til med monsterhopp, kunne Johansson sikret seieren i overlegen stil med 136 meter.Dermed tok Johansson tre medaljer i vinter-OL. Han har også to individuelle bronsemedaljer.Norge har tidligere tatt tre bronsemedaljer i laghopp i OL-sammenheng.Stornasjonen Østerrike er helt ute av det og ble nummer fire, langt unna pallen i poeng. Slovenia ble nummer fem, fulgt av Japan, OAR og Finland.USA, Tsjekkia, Italia og Sør-Korea kom ikke med i finaleomgangen.Anders Fannemel ble evig hoppreserve i OL. Han ble i tur og orden vraket fra laget i normalbakken, storbakken og lagkonkurransen.(©NTB)