<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kristoffersen kjørte ut - Sverige tok slalåmgullet

Med Marcel Hirscher ute av dansen var alt duket for Henrik Kristoffersen, men 23-åringen kjørte ut da det skulle avgjøres. Svenske André Myhrer vant.

Publisert 22. feb. 2018 kl. 06.45
Oppdatert 30. aug. 2019 klokken 02.21
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 280 ord

Kristoffersen ledet etter første omgang og lå an til å ta sitt første OL-gull, men unggutten kjørte ut helt i begynnelsen av finaleomgangen.Kristoffersen gikk hardt ut, men kom på innerski og mistet all farten. Dermed var brast Kristoffersens drøm om sitt første OL-gull.– Det må satses om man skal vinne. Jeg blir litt sen ut av hårnålen. Jeg blir litt sen i neste og i en grop som er litt større enn jeg tror, sa Kristoffersen til Eurosport.20 år etter Norges siste slalåmgull i OL der Hans Petter Buraas gikk til topps i Nagano.– Det er bare et skirenn. Det kommer nye renn neste helg. Det er ikke så farlig. Jeg har et sølv fra dette OL, jeg. Det går fint, la Kristoffersen til.Svensk gullAndré Myhrer vant foran sveitsiske Ramon Zenhäusern og Michael Matt fra Østerrike.Sebastian Foss-Solevåg lå på 5.-plass etter første omgang og kjørte bra i begynnelsen av den andre. Senere mistet han kontrollen litt og tapte en del tid. Til slutt ble det 10.-plass.Leif Kristian Nestvold-Haugen kjørte seg opp én plass og havnet på 13.-plass, mens Jonathan Nordbotten ble felt av en utstyrstabbe og mistet plutselig den ene skien sin i første omgang.Hirscher kjørte utKristoffersens erkerival Hirscher startet sin første omgang på ruskete vis og fikk tidlig problemer. Midtveis i løypa kjørte han ut. Så langt denne sesongen har Hirscher vunnet seks av åtte slalåmrenn i verdenscupen. I Kitzbühel ble han nummer to bak Kristoffersen, mens det ble 17.-plass i åpningsrennet i finske Levi. Kristoffersen har på sin side vært på seierspallen i samtlige åtte renn.Kristoffersen tok sølv i storslalåm forrige uke i vinterlekene i Pyeongchang, og i slalåm i Sotsji-OL for fire år siden ble det bronse.(©NTB)