Romerikingen var 35 år og 51 dager gammel da han torsdag suste ned til en av karrierens største triumfer i Pyeongchang. Det gir han en ekstra plass i historiebøkene.Den gamle aldersrekorden tilhørte østerrikske Mario Matt. Han vant slalåmrennet i Sotsji for fire år siden i en alder av 34 år og 319 dager.På plassen bak Matt følger Kjetil André Aamodt. Han hadde også passert 34 år med god margin da han vant super-G-rennet i Torino i 2006.Første med tre gullVidere nedover lista følger østerrikerne Stephan Eberharter og Michaela Dorfmeister. Begge var 32 år da de tok OL-gull i henholdsvis 2002 og 2006.Den eldste alpinisten som har tatt medalje i et OL, er for øvrig amerikanske Bode Miller. Han var 36 år og 127 dager da han ble bronsevinner i super-G under vinterlekene i Sotsji.Den rekorden slår ikke Svindal i dette OL. Romerikingen er derimot den første alpinisten som tar tre internasjonale mesterskapsgull i utfor. Romerikingen ble verdensmester i disiplinen både i 2007 og 2013.Svindal og DorfmeisterVed siden av Aksel Lund Svindal er Kjetil André Aamodt den eneste norske alpinisten gjennom historien som har mer enn ett OL-gull.Torsdagens seierherre er for øvrig den andre alpinisten i historien som sikrer seg OL-gull i begge de to fartsdisiplinene super-G og utfor. Svindal vant super-G i Vancouver i 2010.Den eneste andre alpinisten som har maktet det samme, er nevnte Michaela Dorfmeister. Hun vant begge gullene i Torino i 2006.(©NTB)