Helengelsk kvartfinale i mesterligaen

Godbitene står i kø etter at mesterligaens kvartfinaler ble trukket fredag. Liverpool møter serieleder Manchester City, mens Juventus må overgå Real Madrid.

Dave Thompson

Det ble klart etter at tidligere stjernespiss Andrej Sjevtsjenko trakk kampene.Juventus – Real Madrid (revansjoppgjør for fjorårets finale) og Liverpool – Manchester City stikker seg ut som de virkelige godbitene i kvartfinalen.Manchester City styrer mot et suverent seriegull i Premier League, og har kun ett tap så langt denne sesongen. Det kom betimelig nok mot nettopp Liverpool på Anfield da Merseyside-laget vant 4-3.Liverpool gikk videre fra åttedelsfinalen på bekostning av Porto, mens Manchester City tok seg greit av Mohamed Elyounoussis Basel over to kamper i sin åttedelsfinale.I kvartfinalen fikk Liverpool hjemmekamp først, før det hele skal avgjøres i Manchester.Tre strake?Real Madrid ble første lag som har forsvart mesterligatittelen da Juventus ble slått 4-1 i finalen i Cardiff i fjor. Nå skal Zinedine Zidanes menn prøve på tre strake titler, men igjen er trenerens tidligere klubb i veien.Juventus leverte en råsterk kamp i returoppgjøret mot Tottenham. Det italienske laget spilte 2-2 hjemme i Torino, men slo til med 2-1-seier på Wembley.Real Madrid gikk videre med 5-2 sammenlagt mot Paris Saint-Germain.Spansk i tre kamperDe to øvrige kampene er Sevilla – Bayern München og Barcelona – Roma. Det betyr at ingen av de tre spanske lagene møtes innbyrdes.Wissam Ben Yedder introduserte seg virkelig på den europeiske fotballscenen da han nærmest egenhendig sendte Manchester United ut av åttedelsfinalen. Nå skal han få bryne seg på storlaget Bayern München.Barcelona imponerte stort i returoppgjøret mot Chelsea, og Lionel Messi synes å ha prikket inn toppformen i sesongavslutningen. Han vil skape mye trøbbel for et Roma-lag som gikk videre på bekostning av Sjakhtar Donetsk.Oppgjørene spilles tirsdag 3. april og onsdag 4. april, med returoppgjør 10. og 11 april.(©NTB)

fotball
champions league
manchester city
liverpool
real madrid
juventus
Nyheter