Omstridt skulptur fra New York avduket i Oslo

Den omstridte skulpturen i New York, «Fearless Girl», ble reist i Oslo torsdag i forbindelse med kvinnedagen. 

NHO-direktør Kristin Skogen Lund sto for avdukingen av «Fryktløs pike» utenfor Grand Hotel torsdag formiddag.– Det gleder meg å kunne presentere et kunstverk som er en feiring av likestilling, og en oppfordring om å leve fryktløst i møte med alt og alle som holder kjønnsulikheten ved like, sier styreleder Christian Ringnes til Aftenposten.C. Ludens Ringnes Stiftelse har gått til innkjøp av kunstverket, som er laget av den amerikanske kunstneren Kristin Visbal. Kunstneren selv sier det er stas at skulpturen også er å se på den andre siden av verden.Skulpturen, en jente som står i vinden, ble reist i New York i anledning kvinnedagen i fjor. Den skapte mye debatt på grunn av posisjonen, foran den 30 år gamle ikoniske oksestatuen som ble reist på Wall Street etter børskrisen «Black Monday» i 1987.I tillegg til at oksen er en velkjent metafor i finansverdenen og brukes som betegnelse på et marked i vekst, symboliserer oksestatuen amerikanernes viljestyrke og ånd. Den nye skulpturen ble dermed sett på som en «utfordrer» til oksen. Selskapet som valgte å reise kunstverket akkurat der, gjorde det som en oppfordring til å ansette flere kvinnelige sjefer.(©NTB)

christian ringnes
Nyheter