Ragnhild Mowinckel tok karrierens første verdenscupseier

Ragnhild Mowinckel har OL-formen i behold og vant storslalåmrennet i tyske Ofterschwang fredag. Det var karrierens første verdenscupseier.

Norway's Ragnhild Mowinckel , center, winner of alpine ski, women's World Cup giant slalom, poses with second placed Germany's Viktoria Rebensburg, left, and third placed United States' Mikaela Shiffrin, in Ofterschwang, Germany, Friday, March 9, 2018. (AP Photo/Marco Tacca) Marco Tacca

Tyske Victoria Rebensburg og amerikanske Mikaela Shiffrin fulgte nærmest Molde-jenta. Seiersmarginen var samtidig på hele 66 hundredeler.Fra startnummer én gjorde Mowinckel en strålende første omgang. Ingen matchet den norske jentas fart, og dermed sto den dobbelte sølvvinneren fra OL i Pyeongchang igjen på toppen alene for andre gang i vinter i annen omgang.Den oppgaven mestret hun på fremragende vis.Også i storslalåmrennet i italienske Kronplatz i slutten av januar ledet Mowinckel etter første omgang. Da ble hun til slutt slått av Rebensburg, men andreplassen var karrierebeste i verdenscupen.Storslalåmtraseen i Ofterschwang er betydelig lenger enn det som er vanlig for kvinnene med en løpstid på over 1.15 minutter.Mowinckel har fått sitt definitive gjennombrudd denne sesongen med to sølv fra OL (storslalåm og utfor).Nina Haver-Løseth var slått av Mowinckel med 1,74 sekunder i første omgang, men slo tilbake med strålende kjøring i annen omgang. Spjelkavik-jenta klatret fra 14.- til sjuendeplass.Fra startnummer 28 kjørte Kristin Lysdahl ned til en meget sterk sjuendeplass etter første omgang. 21-åringen, som også deltok i OL, klarte ikke helt å følge opp i annen omgang. Niendeplass var likevel Bærum-jentas nest beste plassering i verdenscupen noen gang.Åttendeplassen fra storslalåmåpningen i Sölden i fjor høst er fortsatt Lysdahls karrierebeste.Amerikanske Shiffrin ledet verdenscupen sammenlagt med klar margin foran fredagens storslalåmrenn i Tyskland. OL-vinneren i disiplinen avgjorde dermed kampen om sammenlagtkula.(©NTB)

alpint
ragnhild mowinckel
mikaela shiffrin
verdenscup alpint
Nyheter