«Værforholdene i fjellet og videre utover dagen er slik at det ikke er forsvarlig å igangsette Skarverennet. Dette medfører at alle avganger for Skarverennets tog er innstilt. Tog som allerede er på vei, returnerer til startsted», skriver arrangøren på sin .Værprognosene viser at vinden kommer til å øke utover lørdagen. Avgjørelsen om å avlyse det årlige Skarverennet ble tatt av juryen, som består av politi, sikkerhetsansvarlig, teknisk delegert, rennleder og organisasjonsleder.Avlysningen er den fjerde i Skarverennets historie siden 1974.Gratis livet utSkarverennet skulle være Marit Bjørgens siste skirenn. Veteranen varslet nylig at hun legger opp. Hun skulle stilt til start i eliteklassen i det 37 kilometer lange rennet fra Finse til Ustaoset. Andre eliteløpere som hadde planlagt å bryne seg på skidronninga var Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ingvild Flugstad Østberg og Ragnhild Haga.Likevel kan Bjørgen bli å se i Skarverennet ved en senere anledning. Fredag kveld ble hun tildelt gratis deltakelse resten av livet og gratis overnatting for seg og familien i ti år, skriver .I herreklassen var blant annet Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug klare til start.Må vente litt tilTherese Johaug har ferdigsonet sin dopingutestengelse på 18 måneder og skulle også etter planen delta i lørdagens turrenn i mosjonsklassen for en sponsor. Nå må hun vente litt før hun kan få et startnummer på brystet igjen.Johaug har ikke gått en konkurranse siden dopingmarerittet startet høsten 2016.«Årets comeback», skrev Johaug ironisk på 29-åringen har vunnet eliteklassen i Skarverennet hele ni ganger, senest i 2016. Den første seieren kom i 2007.Johaug er tilbake i renn på snø på Beitostølen i november. Før det skal hun gå flere konkurranser på rulleski. Den første i Bø i Telemark i juni.Det var påmeldt godt over 10.000 deltakere til Skarverennet. Til tross for sterke advarsler forsøkte likevel noen å gå 37-kilometeren.– Det er noen som er klin sprø og går uansett. De blir tatt av startnummeret, og får beskjed om at de går på eget ansvar. Det er noen som har gått, opplyser organisasjonsleder Jarle Uthus til .(©NTB)