Alexandre Muller ble fullstendig overkjørt i det første settet og Ruud vant greit med 6–1. Det andre ble noe jevnere, men den norske 19-åringen syntes å ha full kontroll fram til 6–3.Ruud holdt sin første serve og klarte å bryte franskmannens første game og servet seg fram til 3–0 i det første settet. Han holdt sine server og klarte å bryte franskmannen serve til 5-1-ledelse. Han fortsatte å serve i suveren stil og tok det siste gamet blankt.Nordmannen kunne også fått en like god start i det andre settet, men franskmannen reddet seg unna noen breakballer til 1–0. Ruud holdt sin første serve og klarte å bryte til 2-1-ledelse og servet fram til 3–1.Muller slet nok en gang i sitt servegame, men reduserte til 2–3. Det var ikke så mange svakheter hos Snarøya-spilleren og han servet greit fram til 4–2. Spillerne holdt sine server fram til 5-3, og nordmannen fikk et par matchballer i Mullers serve. Han misset på den første, men utnyttet det andre forsøket.1. runde i Grand Slam-turneringen spilles fra søndag, og de kvalifiserte spillerne trekkes inn i tablået. Ruud kan møte spillere ranket fra 95 til topp 20.Den tidligere verdenseneren Novak Djokovic er en spiller Ruud kan møte.(©NTB)