Casper Ruud ute av Roland-Garros, sjanseløs mot Albert Ramos-Viñolas

Casper Ruud fikk det svært tøft i 2. runde av Roland-Garros, og er ute av storturneringen etter 4-6, 2-6, 4-6 mot Albert Ramos-Viñolas.

Ruud fikk på ingen måte noen drømmestart på kampen. Allerede i første servegame ble han brutt, og deretter holdt Ramos-Viñolas egen serve til 2-0-ledelse.Ruud var også i trøbbel i sitt andre servegame, men reddet det i land til 2-1. Deretter fulgte 19-åringen opp med et kruttsterkt servebrudd til 2-2.Ramos Viñolas spilte imidlertid meget solid, og spanjolen gjorde svært få klare feil. Han hentet hjem det første settet 6-4, og var enda mer suveren i sett nummer to.Ruud slet med lav prosent på førsteserven, og hadde til tider meget tøft mot sin spanske motstander.Unggutten fra Snarøya var sjanseløs i det andre settet og tapte 2-6, og var dermed avhengig av settseier i det tredje settet.Det startet på verst tenkelig vis da Ramos-Viñolas brøt til 0-1 allerede i første game. Ruud reddet to matchballer før han slo tilbake og reddet 4-5, før Vinolas fikk tre matchballer til å sikre 6-4. Den første avverget Ruud, men den neste kunne ikke nordmannen avverge.– Det var tøft. Ramos var god i dag, og han gjorde alt litt bedre enn Casper. Casper servet litt ujevnt og ble brutt for mange ganger, sa pappa og trener Christian Ruud til Eurosport.RingrevAlbert Ramos-Viñolas er en 30 år gammel ringrev i ATP-sirkuset som er ranket som nummer 36 i verden. Han ble tennisproff i 2007, og siden juni 2011 har han vært innenfor topp 100 på verdensrankingen, med noen unntak i 2014. Det høyeste han har vært ranket er 17. plass i fjor.Viñolas er nå rangert som nummer 30 i verden og er 31..-seedet i Paris.Vinneren av kampen møter enten den argentinske verdensstjernen Juan Martin del Potro eller franske Julien Benneteau. Del Potro har tidligere vunnet US Open. Han står også med OL-sølv på merittlista.Argentineren var lenge usikker til turneringen i Paris på grunn av en lyskestrekk.(©NTB)

casper ruud
french open
tennis
paris
Nyheter