Elever sendes hjem fra skolen på grunn av varmen

Elevene ved ungdomsskolene St. Svithun og Hinna i Stavanger ble sendt hjem torsdag på grunn av for høy temperatur i klasserommene.

Ved St. Svithun skole ble det målt 28 grader i klasserommene, ifølge Stavanger Aftenblad.– Det er ikke forsvarlig å ha elever inne i klasserom med denne varmen, sier rektor Vibeke Vikse ved St. Svithun skole.Verneombudet stengte skolen klokka 11.30 torsdag.– Elvene møter til vanlig tid i morgen, så får vi ta det derfra, sier Vikse.Hinna skole hadde også problemer med varmen, og sendte elevene hjem samme tid.– I samråd med verneombudet har vi besluttet å permittere alle elevene fra klokka 11.30 i dag på grunn av for høy temperatur i klasserommene, het det i en melding fra Hinna skole torsdag ettermiddag.– Vi prøver så godt vi kan med å holde vinduer åpne og lufte, men når det er så varmt ute er det ikke så mye annet å gjøre, sier avdelingsleder Marit Vold ved skolen.(©NTB)

skole
stavanger
varmerekord
Nyheter