Bakgrunnen er nedsatt kapasitet på renseanlegget som følge av CO2-mangel.Det fine været i hovedstaden bidrar til å øke problemet, siden mange tar i bruk hageslangen til å vanne plenen.– Erfaringene våre fra så varme perioder som nå er varslet, viser at vannforbruket øker betydelig som følge av hagevanning. Det gir utfordringer for produksjonskapasiteten på vannbehandlingsanleggene våre. Når det varme været faller sammen med en mangel på CO2 er vi nødt til å innføre et hagevanningsforbud, sier fungerende avdelingsdirektør Frode Hult i Vann- og avløpsetaten i .Kommunen opplyser at dersom vannbehandlingsanlegget går tomt for CO2, blir man nødt til å sende ut kokevarsel for hele Oslo, noe som vil innebære at alt vann bør kokes før det drikkes.– Siste oppdatering fra vår leverandør Praxair, er at vi får 11,3 tonn CO2 i dag, og at de planlagte leveransene fremover skal være nok til å dekke normalt vannforbruk fram til midten av juli. Men om det nå blir et økt forbruk som følge av hagevanning, vil vi kunne gå tom før dette, forklarer Hult.Kommunen vil tirsdag sende ut SMS-varsling til alle husstander om forbudet, som gjelder inntil ny beskjed gis.