Missekonkurranse dropper bikini

Missekonkurransen Miss America har besluttet at deltakerne skal slippe å posere i badetøy. De skal ikke lenger dømmes ut fra utseende, sier arrangøren.

Deltakerne skal heller ikke vise seg fram i gallakjoler lenger. Derimot skal de svare på en rekke spørsmål og bli intervjuet av dommerne under missekåringen.Endringene trer i kraft fra neste års kåring av Miss America.– Vi er ikke lenger en skjønnhetskåring, men en konkurranse, sier Gretchen Carlson til ABC News. Hun er styreleder i Miss America-organisasjonen og selv tidligere vinner av Miss America.– Vi vil ikke lenger dømme våre kandidater ut fra deres utseende og fysiske framtoning. Det er det som kommer ut av munnen deres, som vi er interessert i, sier Carlson.Hun forteller videre at arrangøren av missekåringen har fått mange henvendelser fra jenter og unge kvinner som sier at de ønsker å delta i den tradisjonsrike missekåringen, men at de ikke vil sprade over gulvet iført bikini og høye hæler.– Så tenk, det trenger de ikke å gjøre lenger, sier Carlson.Den tradisjonsrike missekonkurransen har pågått siden 1921, da den første Miss America ble kåret.(©NTB)

miss america
bikini
Nyheter