Norge falt på FIFA-rankingen til tross for seiersrekke

Norge avsluttet landslagssamlingen med to seirer av to mulige mot VM-nasjonene Island og Panama, men faller likevel fem plasser på FIFA-rankingen til 53.-plass.

Norge tok tirsdag kveld ferie med fire skalper i beltet så langt i landslagsåret, og tre av lagene som er slått er på vei til VM i Russland.Den nylige avsluttede landslagssamlingen inneholdt seirer mot Island (3-2) og Panama (1-0), men ga et heller negativt utslag på den ferske FIFA-rankingen.Norge faller fem plasser fra 48.- til 53.-plass. Tirsdagens motstander, VM-klare Panama, forblir på 55.-plass på den oppdaterte rankingen, mens Island beholder sin 22.-plass.Det norske laget har klatret jevnt og trutt i landslagsåret 2018, og var i april tilbake blant verdens 50 beste landslag. Juni-rankingen ble dermed et lite steg tilbake.Topp ti på rankingen inneholder kun to endringer. Polen klatrer fra 10.- til 8.-plass og bytter plassering med Spania, som tar to steg tilbake og er siste lag innenfor topp ti. Tyskland går inn i VM som beste lag på FIFA-rankingen, mens Brasil, Belgia, Portugal og Argentina utgjør resten av topp fem.Danmark er 12. beste lag før mesterskapet i Russland, mens Sverige faller én plass ned til 24.-plass.(©NTB)

fotball
fifa
Nyheter