Norsk kokk vant Bocuse d'Or Europa

Den norske kokken Christian André Pettersen og teamet hans vant Bocuse d'Or Europa. Nå venter verdensfinalen i Lyon.

– Det er en enorm lettelse å vite at resultatet har kommet. Dette har vi jobbet hardt for, sa Pettersen til NRK tirsdag.Bodøværingen vant i konkurranse mot 20 andre kokker. Sverige og Danmark gjorde det sterkest av de øvrige landene – med henholdsvis sølv- og bronsemedalje.Dermed lever fortsatt drømmen om å kåres til verdens beste kokk for Christian André Pettersen, som til daglig er kjøkkensjef på Mondo i Sandnes.Sterke norske tradisjonerNorge har siden 1987 vunnet fem gull, tre sølv og to bronser i Bocuse d'Or – verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse.Årets kåring holdes i den franske byen Lyon i januar 2019.– Det høres pompøst ut, men han er god på det meste og spesielt teknikk. Han er veldig bevisst på hvordan han beveger seg og kutter i kjøttet, også er han selvfølgelig veldig flink til å lage god mat, sa lagkamerat Rasmus Johnsen Skoglund til NRK før resultatene var klare.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også