Victor Caivano

Santos: - Ronaldo er som fin portvin

Portugals landslagssjef Fernando Santos lar seg stadig imponere av lagets superstjerne Cristiano Ronaldo. – Han er som fin portvin, sa han onsdag.

33-årige Ronaldo hadde da nettopp scoret sitt fjerde mål i årets VM-sluttspill og gitt Portugal 1-0-seier over Marokko. Samtidig ble han mestscorende europeiske landslagsspiller noensinne. Med sitt 85. mål la han legenden Ferenc Puskás bak seg.– Ronaldo er som portvin, han endrer seg med alderen og blir bare bedre og bedre, sa Santos.– I motsetning til mange spillere utvikler han seg stadig. Han gjør ikke de samme tingene som han gjorde for fire-fem år siden, og han kommer ikke til å gjøre det samme som nå om to eller tre år. Han kjenner seg selv og vet akkurat hva han trenger å gjøre.Ronaldo scoret på et hjørnespark før det var spilt fire minutter. Han slet seg fri fra Manuel da Costa, vant en duell med Karim El Ahmadi og møtte João Coutinhos innlegg ved hodet ved nærmeste stolpe.Etter å ha scoret tre ganger i 3-3-kampen mot Spania har Ronaldo satt Portugal i posisjon til å sikre avansement i den siste kampen mot Iran.– Vi må forsette å jobbe hardt og forsøke å forbedre oss. Vi er nesten klar for cupspillet, og så får vi ta det derfra. Vi tar en kamp av gangen, og målet vårt er å vinne gruppen, sa Ronaldo.– I dag visste vi at vi med tap ville risikere å ryke ut, og vi visste at Marokko ville gi alt. Vi ble litt overrasket over hvor sterke de var, men det tidlige målet var viktig for oss. Det var også flott for meg å score det.For Marokko er håpet om avansement ute etter to tap på rad.– Vi var nummer 81 på FIFA-rankingen da jeg overtok laget for to år siden. Marokko kvalifiserte seg til VM for første gang på 20 år, og vi viste verden at vi kan spille fotball. Jeg er stolt av spillerne, sa landslagssjef Hervé Renard.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også