Scheie-comeback i Dan Børges avskjed

Arne Scheie måtte hente fram de store ordene da han skulle hylle sin mangeårige NRK-kollega Dan Børge Akerø.

– Dan har vært unik fra han kom med i Dagsrevyen og senere underholdningsavdelingen. Jeg er veldig glad for å kunne si at han er en god venn av meg. Han har betydd så mye for fjernsyn generelt og NRK spesielt. En varm og flott fyr, sier Scheie til NTB rett etter å ha gjort NRK-comeback under showkampen mellom Norge og Brasil på Ullevaal.– Dan er en ener på skjermen og et forbilde for oss alle. Og så folkelig som han er, da. Dan kommer i så god kontakt med alle gjestene, og har i alle år gjort en fantastisk jobb, fortsetter NRK-nestoren.Akerø takket av i NRK under lørdagens fotballsending. Den ledet han sammen med Carina Olset.– At det skulle avsluttes på et fotballstadion var ekstra morsomt. Det alle ikke vet er at Dan er veldig interessert i fotball. Han har vært en av mine samtalepartnere om fotball i alle mine år i NRK. Han satt jo på benken her under cupfinalen i 1974. Hadde det skjedd i dag, kunne han ha kalt seg norgesmester, men reglene var annerledes den gangen, sier Scheie.Han hadde med seg Lars Tjærnås i boksen, akkurat som da Norge slo Brasil 2-1 i fotball-VM for 20 år siden. «Miraklet i Marseille» glemmer ingen her hjemme. Scheie ga seg som NRK-kommentator i 2014, men gjorde et populært comeback lørdag.StraffesparkDet strømmet på med ros i sosiale medier.– Det er bestandig moro å være med. Det ble litt som ventet, at brasilianerne skulle være veldig ballsikre. Jeg er litt mer overrasket over at de skulle ha bedre ork. Det var jevnt til pause og da trodde jeg at vi skulle få straffesparkkonkurranse. Men det ble en fortjent seier, for Brasil var bedre til de grader.– Og det ble straffespark som i Marseille.– Det ble det, men mot oss denne gangen, sier Scheie.Han tok helt av da det i 1998 ble blåst straffe for holding på Tore André Flo.«Er det straffespark», ropte Scheie. «Det er det», svarte Tjærnås.– Det var helt nydelig. Det var akkurat så gøy som jeg hadde håpet at det skulle bli, sier Tjærnås til NRK etter sitt comeback med Arne Scheie i boksen.– Minnene kom tilbake, men jeg kunne ikke bruke for mye fra den kampen i Marseille. Dette var noe helt annet. Men det var rart, innrømmer Scheie.– Det er mange år siden det ble klart at det var slutt for meg og kommentering. Men for en happening. Klarte vi å lage godt TV-program fra klokka fire, er jeg happy.