Sjøbadet åpnes trolig lørdag

Kommunen kunne fredag slå fast at Indre Oslofjord snart er fri for fyringsoljen som rant ut onsdag og forurenset bandevannet i en rekordvarm maimåned.

– Sjøbadet vil forbli stengt i dag. Slik det ser ut nå, blir det mest sannsynlig åpning av badet lørdag formiddag, sier kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Oslo kommune til NTB i 12-tiden fredag.På den positive siden sier Kongsteien at prøvene som er tatt fra sandstrendene, ikke viser oljesøl.– For sikkerhets skyld har vi likevel valgt å fylle på 100 tonn ny sand på Sørenga sjøbad, legger han til.Resten av Indre Oslofjord er i det store og hele friskmeldt.– Publikum kan bade fra alle andre strender i fjorden. Det er ikke fyringsolje i sjøen, men vi vil likevel råde de som bader om å bruke luktesansen og øynene for å forsikre seg om at vannet er fritt for fyringsolje. Det er virkelig gledelig at ikke andre strender i den flotte fjorden vår er berørt av dette utslippet, sier Kongsteien.(©NTB)

Nyheter
Samfunn