Slik blir været de neste dagene

Tiden for varmerekorder er over for denne perioden. Sør-Norge får fortsatt pent vær og fin varme, men også noen flere regnbyger.Det veldig stabile høytrykket er i ferd med å svekkes. Det fortsetter likevel med fint vær og gode temperaturer, men med mer ustabil luft. Så vi kan få perioder med regn, varsler statsmeteorolog Ragnhild Nordhagen i Meteorologisk institutt.Dagene med nattefrost nord på Østlandet er også over, og her blir det gradvis stigende temperaturer. Det samme gjelder Møre og Romsdal og Trøndelag som får det varmere igjen mot helgen med 20 grader etter noen litt kjøligere dager.Skogbrann– Lenger sør, på Vestlandet, Sørlandet og Østafjells, ser det ut til at det blir godt over 20 grader allerede fra torsdag og fredag. I helgen vil det ligge på mellom 23 og 27 grader i Sør-Norge, sier meteorologen.Det ligger to lavtrykk og surrer der ute, sør for oss. Fra søndag og i neste uke kan det bli fuktig og mer ustabil luft med nedbør.– Fortsatt er det meget stor skogbrannfare. Man skal helst ha jevnt med nedbør over tid for at den skal reduseres betraktelig. Sånn som det ser ut, blir det ikke noe kraftig lavtrykk, men mer bygenedbør. Skogbrannfaren kan eventuelt reduseres lokalt, men det er kun midlertidig, varsler Nordhagen som advarer om fortsatt høy skogbrannfare både denne uka og neste uke.BønderRegnet er ventet å falle lørdag kveld og søndag kveld nord på Østlandet, i Gudbrandsdalen, fjellområdene nord på Østlandet som Oppdal, Beitostølen og Kvitefjell. Natt til mandag trekker det fuktig luft inn mot Rogaland og så brer det seg gjennom stort sett hele Sør-Norge på mandag.Mange bønder er nok glad for muligheten for litt vått. Men noe kraft på lavtrykkene blir det ikke så langt det er mulig å se framover mot midten av neste uke.Meteorolog Nordhagen minner om at det er moderat og sterk UV-stråling.-Viktig at man bruker solkrem selv om folk begynner å bli brunere og kanskje slappere med å bruke solkrem, advarer hun.

Nyheter