Svenskene følte seg hånet av Tyskland: – Ekkelt!

Det gikk en kule varmt på sidelinjen da Tyskland slo Sverige 2-1 i VM langt ut i overtiden. Etterpå raste svenskene over det de mente var provoserende feiring.

Toni Kroos ble matchvinner med en frisparkperle fem minutter på overtid. To personer i det tyske støtteapparatet klarte ikke å holde igjen og feiret foran den svenske benken. Svenskene så på det som et direkte hån av landslagssjef Janne Andersson, som reagerte med et voldsomt sinne.Flere måtte gå mellom for å hindre at det hele utviklet seg til noe større.– Det er mangel på respekt, sa Sverige-stjernen Emil Forsberg.– Noen av de tyske lederne oppførte seg veldig, veldig usportslig, og da blir man forbannet. Man skal ikke håne motstanderen som man har kjempet mot i 95 minutter. Det er for dårlig, sa Andersson selv til TV 4 og kalte det hele «ekkelt».Selve tapet beskrev han som det verste han har vært med på.– Det er brutalt akkurat nå. Jeg hadde til og med en følelse av at vi kunne vinne i dag selv om vi ikke gikk for det. Vi fikk ikke med oss noe. Det er veldig tungt å slippe inn mål på overtid, sa Andersson.Sverige tok ledelsen ved Ola Toivonen før pause. Tre minutter ut i annen omgang ordnet Marco Reus 1-1. Svenskene syntes å holde unna det tyske hardkjøret, og det så lyst ut da Jérôme Boateng ble utvist for sitt andre gule kort på tampen.Likevel ble det tysk seier. Det sørget Kroos for med sitt frispark fem minutter på overtid.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også