Team Ingebrigtsen fikk gave på 1,8 mill.

Gjert Ingebrigtsen mener han og sønnene kan konsentrere seg mer om friidrett enn økonomi etter at de fredag fikk 1,8 millioner kroner i gave.

Gjert Ingebrigtsen, far til løperbrødrene Henrik, Filip og Jakob, fikk fredag 1,8 millioner kroner fra Sandnes Sparebanks gavefond, skriver Stavanger Aftenblad.Pengene skal fordeles over tre år og er ment som en gave med et par betingelser: At Ingebrigtsen-brødrene skal trene mer i lokalområdet framfor stadig å reise på treningsopphold i utlandet, samt at de skal være forbilder og representere Sandnes på en god måte.– Dette betyr fryktelig mye. I de neste tre årene trenger vi kun å fokusere på det vi skal fokusere på, framfor økonomi. Dette er egentlig helt utrolig, sier pappa Ingebrigtsen til avisen.De løpssterke brødrene har startet sesongen godt.Jakob (17) løp inn til fjerdeplass og personlig rekord (3.52,28) på en engelsk mil i Diamond League-stevnet i Eugene forrige helg, mens eldstebror Henrik (27) ble nummer fem og slo den norske rekorden på distansen to engelske mil (3218 meter).Filip (25) er i full trening igjen etter at han måtte bryte en 5000 meter i Palo Alto i California med skade 4. mai. Undersøkelser viste at bronsemannen fra 1500-meteren i London-VM i fjor hadde en delvis avrevet sene fra forfoten til hælbeinet.(©NTB)

Nyheter