Usain Bolt debuterte for Strømsgodset

Usain Bolt fikk spille de siste tjue minuttene for Strømsgodset mot Norge G19, men klarte ikke skape trøbbel med superfarten.

Usain Bolt startet på benken til Strømsgodset i treningskampen mot Norges EM-klare G19-lag.Den pensjonerte sprinteren, med det særegne draktnummeret 9,58, fikk imidlertid spilletid foran et spent drammenspublikum og ble byttet inn som midtspiss etter 70 minutter til stor jubel fra fansen.Jamaicaneren, som har et noen dager langt prøvespill i Dortmund bak seg som det største på sin fotball-CV, brukte ikke lang tid på å fremprovosere et gisp fra publikum.Målløs31-åringen kastet seg fram på et innlegg, men headingen fra fem meter ble blokkert av en forsvarer.Spissen prøvde seg med en frekk stikker ti minutter senere, men mislyktes. Bolt fikk flere berøringer mot slutten av kampen, men klarte ikke vise fram superfarten han har vært kjent for.Publikum ropte for at han skulle ta et frispark i skuddposisjon på overtid, men fikk ikke gehør.Bolt er verdens raskeste mann gjennom tidene etter å ha gjort unna 100-meteren i Berlin-VM i 2009 på 9,58 sekunder. I samme mesterskap satte han også verdensrekord på 200 meter med 19,19.Han har ikke lagt skjul på at han drømmer å signere proffkontrakt som fotballspiller, selv om han foreløpig ikke har fått napp.Noen karriere i Strømsgodset blir det neppe, men Bolt har tidligere ikke utelukket en fotballframtid i Norge.– Du vet aldri. Jeg har kost meg i Norge før. Kanskje kan det skje noe, smilte hurtigtoget etter sin første trening med klubben.

fotball
usain bolt
strømsgodset
Nyheter