FIFA ønsker færre TV-bilder av attraktive kvinner

Vakre kvinner til stede på VM-kamper blir ofte fanget opp av TV-kameraene. Det ønsker Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) mindre av.

FIFAs mangfoldssjef Federico Addiech sier forbundet vil snakke med de nasjonale fotballkringkasterne og FIFAs eget produksjonsteam.Under VM-kampene dukker attraktive kvinner på tribunene stadig opp på TV-skjermene. Tendensen ble satt lys på i en gjennomgang av FIFAs anti-diskrimineringsprogram i Russland.Så langt har sexistiske hendelser vært et større problem enn rasisme i verdensmesterskapet. Deriblant har supportere trakassert kvinnelige reportere.Også i Norge har det oppstått hendelser. NRK-ekspertkommentator Lise Klaveness er av enkelte blitt hetset for å være kvinne.Addiech sier FIFAs holdning er «en normal utvikling» og at kringkasterne i Russland har allerede forbedret seg fra Brasil-VM i 2014.Mangfoldssjefen sier at FIFA allerede har konfrontert kringkastere når situasjoner har oppstått og at fotballforbundet har vært tydelig i tilbakemeldingene.(©NTB)Grensene kan imidlertid ikke alltid være så lette å se når man skal feie over flere tusen publikummere på noen sekunder.Er for eksempel dette innenfor i FIFA, mon tro?


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også