Spanish players react after the round of 16 match between Spain and Russia at the 2018 soccer World Cup at the Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, Sunday, July 1, 2018. Russia eliminates Spain 4-3 on penalties after game ends 1-1. (AP Photo/David Vincent) David Vincent

Outsider til VM-finale - gullodds stuper

Favorittene faller som fluer i fotball-VM. Det er god butikk for bookmakerne.

Favorittene faller som fluer i fotball-VM, og etter Spanias exit i går er det klart at en av England, Kroatia, Colombia, Sverige, Sveits eller Russland skal spille finale.Fotball-VM har derfor blitt god butikk for bookmakerne.- Ja, VM har vært bra for vår del så langt. Selvsagt takket være mange overraskelser. To kamper til straffekonkurranse søndag kveld var et perfekt resultat for bookmakerne. Vår strategi er å ha de høyeste favorittoddsene, og vi er for eksempel høyest på Brasil og Belgia mandag kveld, sier talsmann Mikael Mellqvist fra Coolbet i en kommentar.- Det betyr at det blir minus i boken om alle favoritter vinner, men veldig gode tall om favorittene ikke innfrir, legger han til.Outsider-odds stuperSamtidig stuper gulloddsen på Sverige og andre outsidere. Bare denne uken er gulloddsen på Sverige nesten halvert - fra 80 til 45. Likevel er det bare Mexico og Japan som har høyere gullodds - hhv. 60 og 250 ganger pengene.Brasil og Frankrike har lavest gullodds, med hhv. 4,50 og 5,00. I sjiktet bak finner Belgia, Kroatia og England, på 6,75-7,25.Konkurrenten Unibet gir 41 ganger innsatsen for spill på svensk VM-gull, mens Mexico og Japan gir hhv. 51 og 201 ganger pengene tilbake.Brasil og Frankrike ligger her på hhv. 4,50 og 4,75, mens Kroatia, England og Belgia ligger på 6,50-7,00.Mål kostet millionerMen bookmakerne har ikke bare hatt strålende dager hittil.- Tysklands sene scoring mot Sverige kostet veldig mange millioner, og det vil selvsagt gå opp og ned i en lang turnering. Nå blir det færre og færre kamper, og da samles all innsats rundt en eller to kamper. Så avslutningen avgjør det hele, fortsetter Mellqvist.- Mitt stalltips er at vi ikke har sett den siste overraskelsen ennå. Det er veldig varmt og energikrevende. Det virker som det favoriserer underdogen, og tempoet virker labert i mange kamper. Mitt stalltips til slutt er en finale mellom Frankrike og Kroatia, med fransk gull, avslutter han.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også