Aretha Franklins sceneantrekk på auksjon

Mer enn 30 av de mest legendariske kjolene og tilbehøret den avdøde soulartisten Aretha Franklin brukte, legges ut på auksjon i november.

FILE - In this Jan. 19, 1993 file photo, singer Aretha Franklin performs at the inaugural gala for President Bill Clinton in Washington. Franklin died on Aug. 16, 2018, at her home in Detroit. She was 76. Franklin and Sen. John McCain lived through the decade that reshaped so much of American life but were propelled into the 1970s and all the way to 2018, carrying some of the fundamental storylines of the 1960s as they hurtled forward. (AP Photo/Amy Sancetta, File) Amy Sancetta
Det er Julien’s Auctions som fredag kunngjorde at de 10. november avholder en auksjon i New York til minne om «den største sangeren gjennom tidene».Styreformann i auksjonshuset Martin Nolan sier at souldronningen også var motedronning.Antrekkene er ventet å hente inn mellom 800 og 4.000 dollar hver, som tilsvarer mellom 6.700 og 33.000 norske kroner.Franklin døde 16. august av kreft i bukspyttkjertelen og ble bisatt to uker senere.Blant antrekkene er en hvit silkekjole med gulldetaljer Franklin bar da hun sang ved innsettelsen av president Bill Clinton i Washington DC i 1997.(©NTB)