RBK og Godset med hjemmekamper i NM-semifinalene

Kjetil Rekdal og Start får en tøff bortekamp mot Rosenborg i jakten på gultrøyenes første cupfinale. I den andre semifinalen tar Strømsgodset imot Lillestrøm.

Trekningen av NM-semifinalene ble foretatt på Ullevaal stadion fredag.Regjerende mester Lillestrøm får en vrien oppgave når laget skal forsøke å slå Strømsgodset på Marienlyst 31. oktober.Dagen etter blir det muligens enda tøffere for Start, som må ta turen til Lerkendal og Rosenborg.Mens Rosenborg (11), Lillestrøm (6) og Strømsgodset (5) har en rekke cuptitler, har Start aldri tidligere vært i cupfinalen. Sørlendingene har derimot tapt i semifinalene sju ganger.Samtidig har laget nå en rutinert cuptrener i Rekdal, som har vunnet NM tre ganger i trenerkarrieren, én gang med Vålerenga (2002) og to med Aalesund (2009 og 2011). Skulle han lykkes i å ta Start hele veien, blir han første trener som vinner cupen med tre ulike klubber.Lillestrøm slo Sarpsborg 3-2 i finalen i fjor og kan bli cupmester igjen samtidig som laget kjemper febrilsk for å unngå nedrykk fra Eliteserien.Rosenborg vant sin siste NM-tittel så sent som i 2016, mens Strømsgodset gikk til topps i 2010.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også