<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ro-VM: Selvutnevnte favoritter røper vinneroppskriften

EM-vinnerne Are Strandli og Kristoffer Brun har ventet med å toppe formen til VM. Det håper de skal gi et etterlengtet VM-gull.

    Publisert 9. sep. 2018 kl. 10.54
    Oppdatert 9. sep. 2018 klokken 11.06
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 273 ord

    Søndag starter EM-vinnerne Are Strandli og Kristoffer Brun jakten på VM-gull i Bulgaria. Sammen har de rodd inn til VM-gull i 2013 og en haug med bronsemedaljer fra store mesterskap. I august gikk de til topps i EM.Strandli, som selv har utnevnt duoen til VM-favoritter, røper overfor NTB at hemmeligheten er å vente med å finne toppformen.- Vi tør å ikke være i toppform tidlig på sesongen, det er mesterskapet som er hovedmålet. Vi tør å være i den prosessen selv om det går litt trått, og det ikke sprudler i konkurranser tidlig i sesongen.Taktikken har fungert tidligere, og det er ingen grunn til at den ikke skal fungere nå.Liker pressSom selvutnevnte favoritter ligger det et press på duoen når VM starter.- Vi har evnen til å heve oss når det gjelder. Men vi har det gøy, vi er sultne på å levere under press. Vi liker litt press vi, egentlig, sier Strandlis makker Brun.Ukene før VM har vært preget av hardkjør, men den siste tiden er det hvile som gjelder.- Jeg føler at vi er veldig gode til å koble av, sier Strandli.God følelseMen de er alt annet enn avkoblet når de setter seg i båten. Da kommer «killer-instinktet».- Det er kanskje vår styrke, sier Brun.Til Bulgaria reiser Brun og Strandli med en svært god følelse etter EM-gullet.- Det var en god bekreftelse på at det vi gjør er riktig, og at vi har et bra nivå inne. Og vi vet at vi har mer å komme med, sier Strandli, som sier det blir spennende å se om de klarer å løfte seg det lille hakket i VM.- Det føles sånn ut.(©NTB)