- Jeg kan få alle damene jeg vil, men ikke etter at jeg har fortalt dem at jeg er 69

Publisert 8. nov. 2018 kl. 14.59
Oppdatert 8. nov. 2018 klokken 15.01
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 309 ord

En nederlandsk domstol har besluttet å behandle et søksmål fra en 69 år gammel «ung gud» som vil senke alderen sin til 49 år.Emile Ratelband ønsker å endre fødselsdato til 11. mars 1969, ettersom han mener han vil ha bedre muligheter både i kjærlighets- og yrkeslivet som 49-åring.Den fortsatt 69 år gamle nederlenderen arbeider som livsstilscoach, og spesialiserer seg på «selvbevissthet». Han sier han føler seg diskriminert på grunn av alderen, og liker ikke å måtte oppgi at han er 69 år gammel til potensielle elskere.– Jeg føler meg mye yngre enn alderen min, jeg er en ung gud. Jeg kan få alle damene jeg vil, men ikke etter at jeg har fortalt dem at jeg er 69, sier Ratelband til AFP torsdag.– Jeg føler meg ung, jeg er i fantastisk form, og jeg vil at dette skal anerkjennes juridisk Jeg føler meg misbrukt, irritert og diskriminert mot på grunn av alderen min, sier han videre.Den enslige faren har tilbudt å si fra seg pensjonen sin dersom han får endret sin juridiske alder, men har så langt ikke fått dette godkjent. 69-åringen mener søksmålet hans er "legitimt", og sammeligner sitt ønske om å bytte alder med dem som ønsker å bytte juridisk kjønn.– I dag kan vi velge arbeidsplass, kjønn og politisk og seksuell orientering. Vi kan til og med endre navn. Hvorfor har vi ikke da rett til å endre alder? spør han.Ratelband hevder at leger har fastslått at hans biologiske alder er mellom 40 og 45 år. Etter å først ha blitt møtt av latter fra dommere, har han nå tro på at kjendisadvokaten Jan-Hein Kuijpers har en sjanse til å vinne saken på hans vegne.– Denne saken er uten presedens. Sjansene for suksess er minimale, men vi mener lovgivningen må endre seg med tiden, sier Kujpers til AFP.En kjennelse i saken er ventet innen fire uker.(©NTB)