Solskjær-eventyr er bookmakeres skrekk

Jon Super

Mer av det samme på søndag?

Ole Gunnar Solskjær har hatt en pangstart på karrieren som Manchester United-manager, med fem seire av fem mulige.Ja vel, motstanden har vært overkommelig, men at alle kampene er vunnet med minst to mål er en sjelden prestasjon.The Times skrev ifølge united.no tidligere denne uken at Solskjær faktisk er den første treneren siden ligafotball ble innført i England i 1888 som har vunnet sine fem første kamper i alle turneringer med to mål eller mer.Betaler ut millionerOg United-forvandlingen svir på pungen for bookmakerne.- Det er nok ikke til å legge skjul på at svært mange fotballsupportere spiller med hjertet. United-seier er alltid et populært oddsvalg, men etter at Ole Gunnar Solskjær ble manager har interessen eksplodert. For hver kamp har flere og flere markert for seier til Manchester United på oddskupongen, sier PR-sjef Joakim Ingebrigtsen i Betsson i en pressemelding.- Når resultatene også har gått Uniteds vei, sørger det for at vi har utbetalt millionbeløp i oddsgevinster til norske spillere, legger han til.Men førstkommende søndag venter den soleklart største utfordringen for Solskjær hittil, da Tottenham venter på Wembley.- Om United skulle vinne til helgen, vil det være enormt for prosjekt Solskjær, fortsetter Ingebrigtsen.Tottenham favorittTottenham er favoritt hos bookmakerne, og hos Betsson gir hjemmeseier 2,15 i odds. United-seier betyr 3,55 ganger innsatsen tilbake. Hos Unibet er Tottenham-oddsen nede i 2,12, mens United-oddsen er oppe i 3,65.Uavgjort-oddsen ligger på 3,60-3,65.- Oddsen på United-seier er nå vesentlig lavere enn hva den ville vært om kampen ble spilt for en måned siden. De som tipper på odds liker ofte å spille på favorittene, men i denne kampen er det en overvekt som tror på seier til Manchester United, fortsetter Betssons PR-sjef.Han legger derfor ikke skjul på at en ny United-seier vil utløse nok en stor utbetaling til oddsspillerne.Solskjær-odds: 50/50I takt med de gode resultatene har også oddsen på at Solskjær blir United-manager på permanent basis falt.I skrivende stund vurderer Betsson sjansen for at Solskjær får fast ansettelse like stor som at han ikke får jobben.Oddsen på begge utfall er satt til 1,85.- Vinner han mot Tottenham i helgen, vil virkelig United-ledelsen få noe å gruble på, avslutter Ingebrigtsen.


Les også