Tiltalt for smugling av 2.100 tonn korn

En bonde fra Østfold er tiltalt for å ha unndratt toll ved innførsel av korn fra Sverige mellom 2011 og 2014. Mannen nekter straffskyld.

Mannen mente at kornet var til eget bruk etter den såkalte grensebeboerbestemmelsen, som gir bønder i grensekommuner lov til å innføre avlinger tollfritt fra Sverige til eget bruk, skriver NRK . Kornet han tok med seg over grensen, hadde en verdi på nesten fem millioner kroner.Politiet tror ikke på mannens forklaring. De mener at han leverte dette til norske kornmottak for profitt, skriver Nationen.– Forholdet er særlig grovt fordi innførselen gikk over en lengre periode, var stort i omfang og som ledd i næringsvirksomhet, samt muliggjorde en betydelig økonomisk vinning. Unndratt toll ved innførselen utgjør 3.751.989 kroner, heter det i tiltalen.Mannen sier til Nationen at han ikke ønsker å uttale seg om saken før den skal opp i Halden tingrett i juni.Bonden er også tiltalt for å ha unndratt toll for nesten 600.000 kroner da han tok med seg tørkede erter inn til landet, også de fra Sverige.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også